- Denne begivenhed er allerede afholdt.
Franske fristelser på restaurant Kareten
10. februar 2017 kl. 08:00 - 17:00
kr.350Vores smageguru Lars Code har nok engang smurt den helt store klinge. Denne gang går turen til selveste Frankrig.
I vælger selv om i starter med en lækker tre retters fra køkkenet.
Når talen falder på destilleret fadlagret fransk spiritus, tænker de fleste nok Cognac, og det med god grund. Foruden Cognac har Frankrig dog meget mere at byde på. De fleste kender til Calvados, æble brændevinen, som for at være ægte skal destilleres på 37 forskellige æble sorter. Mange har også haft snuden i et glas Armagnac. Det er ikke usædvanligt at støde på påstanden, at Armagnac og Cognac er det samme blot fra forskellige regioner. Faktisk minder fremstillingen af Armagnac mere om Skotsk Single Malt. Når talen falder på Whisky, bør det nævnes at det laver franskmændene altså også. Prune er en fornem fadlagret spiritus lavet på blommer. Marc må ikke glemmes, fremstillet på samme måde som italienerne laver deres grappa. Brændevin lavet på druekvas og druesten.
I det hele taget kommer vi godt og grundigt i dette mirakel af en mad og drikke nation.
Hvad skal vi så drikke:
Eddu Silver. Fransk single malt Whisky
L´Adoration. Marc de Bourgogne.
Brugnon Fine de la Marne 12 år. Fine
Extra vielle prune occita. Prune (blommebrændevin)
Rhum J.M. XO. Bonderom
Pere Jules 20 år. Calvados
Gelas Armagnac 25 år. Armagnac
Ferrand Reserve 1er cru. Cognac
Se mere og køb billet : http://kareten.dk/18-november-romsmagning-pa-kareten-amager/